Hälsoveckan =D

Okej, detta har jag redan skrivit en gång innan =P. Jag satt och skulle skriva ett skitlångt inlägg om hur vår hälsovecka har varit, och det gjorde jag också. Fast jag kom inte längre än till onsdagen, då jag fick strömavbrott, efter en timmes skrivande. Så nu, en dag senare, försöker jag igen, denna gång skriver jag i ett word-dokument så att allt inte går förlorat om jag nu skulle få strömavbrott, vilket jag troligen inte kommer få =P. Däremot kommer detta inte ha lika mycket känsla i sig som det jag skrev igår, som ni tyvärr aldrig kommer få se =/. Förlåt för den väldigt opoetiska beskrivningen på vissa bitar, jag kan bättre egentligen =P.
Anyway, vi har haft hälsovecka =D. Jag såg fram emot den väldigt mycket, eftersom den var så najs förra året. En hel vecka med bara najs bara-varande med skolfolket, utan en massa skolarbete som stör. Och som toppen på det glassberget fick man en friluftsdag då halva najsa skolan åkte till det najsa Kläppen på en trång najs buss och åkte najs bräda =). Till råga på allt så lyckades jag lura med mig Strumpis, som aldrig hade åkt förut, och till råga på DET så tyckte han att det var ganska kul efter halva dagen.
Anyway, som sagt så såg jag fram emot den, men den blev faktiskt bättre än förväntat =) Oerhört najs med andra ord.

Hälsoveckan började på måndagen, som de flesta veckor. Måndagen började med en föreläsning om sömn, där föreläsaren var en psykolog. Detta är ett stort fel, eftersom hon verkligen pratade som en psykolog, alltså väldigt lugnt och tyst, och på ett sätt som är så reasonable att man nästan blir irriterad (vilket förstås är ytterst onödigt och väldigt väldigt ovettigt). Den här talstilen lämpar sig jättebra till psykologsnack mellan två personer i ett tyst rum, men inte när man ska föreläsa inför 40-50 pers (Eller, var det fler än två klasser?). Det medförde att många ironiskt nog somnade under sömnföreläsningen, och ännu mer ironiskt är att Jag inte var en av dem, jag som brukar ta varje chans jag får att sova. Anyway, jag klagar inte, det var en kul grej att snacka om efteråt, och kan man snacka om nånting, så kan man garva åt det, och det gjorde vi =D.

Efter sömnföreläsningen skulle vi sitta i klassrummet och skriva ner våra tankar om vår egen sömn, alltså en sömnanalys. Detta kommer jag inte ihåg så mycket av. Jag sov.

På eftermiddagen skulle vi in till idrottshuset och spela innebandy, vilket jag inte var särskilt pepp på egentligen, jag hade ont i magen av sömnbrist, men whatever tänkte jag, klart jag är med i alla fall. Fåsenuuu, det gick för det första dåligt, och för det andra gick det dåligt, vilket innebär att vi var typ sämst av alla, såklart, vi var ett all-darkside-lag mot en massa normala människor =P. Men jag tyckte i alla fall att det var kul, speciellt mot slutet när jag började bli uppvärmd, då ville jag spela mer, precis i tid till att vi åkte ut, haha =P.

Det var typ allt vi gjorde på måndagen, förutom att vi käkade sån gratis-frukost-i-skolan på morgonen, vilket fick mig att tro att jag skulle kunna strunta i frukost hemma hela veckan, och därmed få sova 10-20 minuter extra varje morgon. Jag trodde naturligtvis fel, frukosten slutade serveras klockan halv 9 varje morgon, trots att det kommer in en buss med väldigt många elever, inklusive jag, precis halv 9, vilket innebär att vi missar den precis =P. Sånt lär jag mig förstås aldrig, så jag struntade i egen frukost varje dag (utom onsdagen) i tron att jag skulle hinna med den där gratisa frukosten i skolan =P. Men det gjorde inte så mycket, på fredagen var jag iofs desperat hungrig en timme före lunch, men annars gick det rätt bra under hela veckan.

På tisdagen dock, var det inte tidernas fel att jag inte fick nån frukost, eftersom vi då inte åkte till skolan alls. Vi skulle tydligen till wadköping på föreläsning, fick jag veta precis innan jag stack hemifrån. Oh well, jag får skjuts till örebro av min bror, hoppar av på järntorget, möter upp med folket, försöker gå på en sjua, misslyckas eftersom den blir överfull, väntar på nästa, skiter i det, tar 14 istället, går av vid slussen, går över svartån, kommer för sent till föreläsningen, sätter mig (oss) på en rad, och lyssnar. Föreläsningen handlade om datorspelsberoende, E-mobbning, och i stora drag hela internetkulturen. Rätt schysst föreläsning, killen som föreläste visste vad han snackade om och verkade ha erfarit det mesta ifrån guildledande i WoW till communityabusande osv. Oh well, det finns väl inte så mycket att säga om det, vi stack därifrån genom att missa TVÅ sjuor som blev överfulla, men hann med den tredje, som typ var tom =P.

När vi kom tillbaka till skolan sattes vi i grupper om 6 pers, där hälften var huldror och hälften var älvor. Det är lite roligt, har ni någonsin hört talas om klassblandning på John Bauer förut eller? =P. Syftet var iaf att vi skulle diskutera ett gäng frågor som baserade sig på föreläsningen. Jag gillade det här, jag fick lite av en inblick i ett par huldror som jag inte hade snackat med innan.

Anyway, det var pretty much allting vi gjorde på tisdagen, dagen därefter var den efterlängtade friluftsdagen, då vi tyvärr stack till ånnaboda istället för att åka bräda, och grupptrycksoffer som jag är hängde jag med, bara för att ingen annan stack och åkte bräda =P.
Anyway, vi åkte till Ånnaboda, jag käkade frukost på bussen, alla var glada och Gabbies raggsockor matchade inte en enda del av hennes outfit, allra minst sig själva.
Vi kom fram till ånnaboda, hoppade av bussen, och sprang direkt in i värmestugan, där vi dumpade våra grejer och bytte om. En del av oss bytte i alla fall om. Mest jag.
Därefter sprang vi ut i kylan och gick på tipspromenad, vilket tydligen var nödvändigt för att man skulle få närvaro, och så var det bara sportfrågor, så vi brydde oss inte så mycket om det, men vi gjorde det i alla fall =P. På tillbakavägen hittade Emelie och jag ett stort orört fält med oskuldsfull snö, så vi bestämde oss för att vara alternativa och gå ifrån stigen som de andra gick på, och sprang ut på ängen och förstörde den fina snön ^^. När vi ändå var ute där bestämde vi oss plötsligt för att bygga en snögubbe, så Jag, Emelie, Gabbie, och Lumo stannade på den där ängen, vilket vi tydligen lyckades med utan att Torsten och Cissi, som gick med oss, märkte det, så de kände sig helt dissade efteråt, haha =P
Att bygga snögubben var i alla fall asroligt, och istället för att beskriva den en massa så postar jag bilder på den:


En på oss framför snögubben, vi tog såklart flera, men jag valde den där jag såg ful och glad ut, det är bättre än de andra två, där jag bara såg ful ut =P.


En helbild på bara snögubben, vi döpte den till OLLE, eftersom det conveniently enough är första bokstaven i våra namn, Olof, Louise, Lumo, och Emelie ^^. Ytterst kreativt av oss.

efterråt sprang vi bort till pulkabacken och rullade nerför den, sen gick vi tillbaka till värmestugan och värmde oss lite, innan vi gick ut till grillen och grillade korv. Då upptäckte vi att Torsten och Cissi också hade byggt en snögubbe, men den var såklart inte lika ball, den hade ju bara ett huvud ^^. Efter käket gick vi tillbaka in i värmestugan och värmde oss. Där satt vi och hängde i ungefär en halvtimme, sen var det typ åka-hem-tid, så vi gick ut och hade snöbollskrig, vilket slutade med att vi var alla mot mig =D, och till slut låg alla halvt nertryckta i snön med snö innanför precis alla kläder. Speciellt jag. Höhö.

På bussen hem var vi fruktansvärt blöta allihopa, så jag drog av mig strumporna och värmde dem på elementet i bussen, sen använde jag resten av gänget som sittplats. Det var najs, fast blött. När vi kom tillbaka till örebro gick jag, Emelie, Linn och Torsten hem till Torsten och torkade våra blöta kläder och la oss och sov och glodde på Star Trek. Det var SJUKT najs, nog det skönaste jag har sovit på hela veckan ^^. Och det concludade vår übernajsa onsdag.

Torsdagen då. Här hade vi stationstjofs, vi skulle gå i ganska stora grupper mellan en massa olika stationer med hälsotema, det fanns en massagestation, en ?fruktsallad/livsstilstest?-station (eller nåt sånt), en sex och samlevnad-station, och en blindfotboll-station, och några fler. Jag har egentligen inte så mycket att säga om förmiddagen, jag hängde inte så mycket ihop med de flesta andra eftersom vi var så gruppuppdelade, så det flöt mest bara på ^^. På lunchen satt vi däremot och garvade brallorna av hela matsalen, jag kommer inte riktigt ihåg vad det var, men nåt fruktansvärt kul i alla fall =P. Denna laughing spree pågick ungefär 20 minuter in på nästa ?lektion?, eller, station =P, då kom vi fram till att det ändå inte spelar så stor roll, så vi gick och la oss huller om buller i två soffor och snackade och skrattade istället =). Sen mot slutet av dagen kom Camilla (En lärare alltså) och gav oss en närvarolapp och ba ?Skriv på här om ni vill ha närvaro?, liksom, ?Hej, här kommer tomten och ger gratis närvaro till alla glada barn även fast de inte har varit närvarande?. Men det var såklart najs =). Och det var typ allt som hände under torsdagen tror jag ^^.

Fredagen! Den var najs! Ömg vad najs den var =D. Det började med? Vad började det med egentligen? Jo, jag kom till skolan? Vad hade vi för lektion?? NEJ! Just det! Vi hade ingen lektion alls, men vi hade en föreläsning om tinnitus, föreläst av två killar och nästan en tjej, som typ var bara nåt år äldre än oss. Det var schysst att se att folk som oss själva kan föreläsa på ett så bra sätt utan att liksom läsa direkt av papperet eller så, utan faktiskt prata med publiken och ha karisma som en vanlig föreläsare.

Efter föreläsningen satt vi i grupper och spelade sällskapsspel, ärligt talat har jag ingen aning om vad det skulle vara bra för, men what the heck, det är ju kul =D. Vi spelade Galenpanna, vilket i stora drag gick ut på att man skulle ha två lappar fastsatta i pannan, på lapparna stod det ett namn på en kändis, och en plats, och så skulle man med typ Ja/Nej-frågor få de andra att ge ledtrådar om vilken person och vilken plats man hade i pannan. Det var ganska schysst, och det satt vi och spelade fram till att första ?lektionen? var slut (alltså fram till ungefär 11.30 eller när nu första lektionen brukar sluta XD). Därefter bestämde vi oss för att vi ville göra nåt i helgen, så vi började snacka om att gå på bio och se Cloverfield, som verkade najs av trailers och sådär. Vi spenderade resten av förmiddagen på att planera det, och det slutade med att vi bestämde oss för att gå redan samma kväll ^^. Vi blev Jag, Jocke, Torsten med hennes Dennis, och Emelie med hennes Kalle. Tanken var att vi skulle gå från skolan, plocka upp Kalle och Dennis, sticka hem till Jocke och spela smash, sticka ner på stan runt klockan 6, käka nånstans, och sen gå på bion klockan 8.
Det blev ungefär så vi gjorde ^^. Vi plockade upp Kalle och Dennis på stan, vi åkte hem till Jocke, vi satt och spelade smash allihopa (Torsten hade aldrig spelat gamecube förut, obildad Playstationfanboy som hon är ;) ), och hela tiden var jag överglad åt allting, jag hade verkligen fruktansvärt kul åt allting som sades, allting som gjordes, och hela situationen ^^. Smash spelade vi i kanske 1,5-2 timmar, och därefter gick vi till busshållsplatsen för att åka tillbaka in till stan. Väl på busshållsplatsen upptäckte vi att Dennis hade glömt en väska eller vad det var, så han fick springa tillbaka till lägenheten, en minut innan bussen kom. Bussen kom, och vi frågade busschauffören om han kunde vänta en minut så vi kunde få med oss Dennis, som inte hade kommit tillbaka än, men chaffisen ba ?Va, nej, sluta skoja.?, och då sa vi att isåfall måste vi gå av, eftersom vi inte tänkte åka utan Dennis liksom, men det verkade han inte höra alls, så vi råkade åka iväg en hållplats, gick av på nästa, garvade lite åt att busschaufförer alltid är så buttra, och gick tillbaka till den första hållplatsen, där Dennis stod och såg övergiven ut. Vi bestämde oss för att gå in till stan istället för att vänta på nästa buss, det tyckte jag var lika bra, det var svalt och skönt ute, och jag hade inget emot att röra på mig lite.

Vi bestämde oss för att käka på Palette, men först gick vi hem till Torsten och hämtade hennes biobiljettspresentkort, därefter till biografen och plockade allas biljetter, och SEN gick vi till palette. Där lärde jag mig för första gången vad en dubbelinbakad pizza är för nåt, och vi hade allmänt väldigt trevligt, i alla fall jag ^^.
När vi hade käkat klart och suttit och snackat ganska länge, så gick vi till gottis och köpte godis, sen gick vi tillbaka till biografen och satte oss, precis i tid till att hinna se ett gäng balla biotrailers (Jag står fast vid min åsikt att biotrailers är det häftigaste som finns).

Jag tänker såklart inte skriva nånting om filmen, men när den var slut så satt vi allihopa, filmnördar som vi är, och typ analyserade och diskuterade den, något som upptrappades likt en ordentlig film efter plot point one, och fick sitt klimax när Jocke utanför biografen högljutt utbrast ?ÖMFG VA BRAA DEN VAA, OMFGOGMF!!!? samtidigt som han nazimarcherade och heilade som en flaggstång. Detta fastställde att vi nu har ett väldigt bra system för att veta om en film är bra eller inte. Om Jocke heilar och nazimarcherar i extas så vet man att en film var riktigt jävla bra. Det spawnade också ett betygsystem baserat på heilningar (typ ?Den här filmen får tre heilningar?) vilket i sin tur spawnade en diskussion om att vi bör starta ett betygssystem baserat på hur många poäng regissören hade fått om han var en basketspelare, och filmen var ett mål. Tre är alltså max och ett är minimum, och detta anges naturligtvis också i antal heilningar.

När jag gav mig av till min far som stod och väntade på att skjutsa hem mig så recenserade jag kvällen genom att ge den tre heilningar med både handen och foten ^^ Det concludade också min underbart glada vecka som verkligen var stenäg rakt igenom, tack ni alla som var med mig under veckan =D. Jag hoppas att ni hade nästan lika kul som jag ^^.
//Olof

Kommentarer
Postat av: Strumpiz

Fan vad äg ni verkar ha ahft.. hatar att jag intekunde vara med Tisdageftermiddag och framåt... hata sj(k)ukhus...

2008-02-11 @ 23:27:06
URL: http://vettigt.blogg.se
Postat av: visu

oj,läser sen när jag kommit hem från jobbet ^^

2008-02-12 @ 08:21:30
Postat av: Louise

amagad. underbart. det är så bra så jag tror jag går under. idag har jag kanske lite att skriva. tror jag. jag gör kanske det. det blir skoj. men kortare än det där. puss på alla som hjälpte till att göra veckan till en underbar upplevelse :D

2008-02-12 @ 10:52:44
URL: http://benzo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0